dimecres, 5 de març del 2008

Triatló: Entrenament Hivernal (1/2)

En aquesta època la natació és prioritària perquè, entre altres coses, la llum escasseja en aquesta època, encara que sempre és recomanable mantenir un equilibri amb els dos altres sectors: ciclisme i carrera a peu.

El mitjà aquàtic viu la seva època de màxim volum, amb tiratges setmanals que arriben a fàcilment els 30.000 metres en tots els triatletas d'elit. Ana Burgos, atleta bregada en mil batalles, i amb pàgina web pròpia (www.anaburgos.info ), admet que “la major quantitat de volum es fa a l'hivern encara que hi ha un repunt a l'estiu”. En l'època que ens ocupa, les seves xifres setmanals són les següents: natació: 35.000-40.000m màxim (25.000 de terme mitjà); bici: 12 hores, carrera a peu: 5 hores màxim, 3 mitjana.

Tot això suma de 23 a 29 hores en la setmanes de desenvolupament (en les de recuperació una mica menys), sense contar les seves quatre hores de gimnàs. La triatleta espanyola Ana Burgos ho planifica tot, al costat del seu marit i entrenador (Alberto García), de tal manera que equilibra els tres sectors: “Fem una planificació per accentuació i d'aquesta manera desenvolupem tots els segments sense fer massa setmanes d'un només; crec que sobretot per a la natació el millor és una setmana d'aigua, una de bici, una de carrera... o dues setmanes seguides com a màxim”.

Xavier Llobet, olímpic a Atenes 2004, aplica el màxim volum, “entre els mesos de gener i març, depenent dels objectius de cada any, i intentant incloure una mini pretemporada a l'estiu per a carregar piles i volum base de cara al final de la temporada”. L'experimentat triatleta manresà entrena uns 30 quilòmetres de natació (sempre parlem de xifres setmanals), uns 300 de bici i 70 de carrera a peu. I afegeix que “a l'abril-maig és quan vam baixar el volum per a guanyar intensitat, i moltes vegades aprofito les competicions per a anar afinant la forma”.



Font: arueda.com