dimecres, 12 de març del 2008

Marcel Batlle: Recta final per la Marathon Des Sables (MDS)



A petició de la Redacció del BLOG, el PIRI Marcel Batlle ens fa arribar un article sobre el seu proper repte, la Marathon Des Sables, que haurà d'afrontar d'aquí 15 dies!!!!

El MDS es desenvolupa és el Sahara sud-Marroquí dels propers 28 de Març a 7 d'abril. És una prova de set dies de durada durant els quals es disputen sis etapes. Durant els set dies cada corredor ha de ser autosuficient. Cadascun ha de carregar el seu menjar i tot allò que necessiti o cregui que pot necessitar al llarg dels 230 Km. Motxilla, sac de dormir (a la nit fa fred!!), gorra etc. es converteixen en companys inseparables durant una setmana. L'únic que et suminista l'organitzacio és 9 litres daigua, subministrats en 3 vegades,Mati, Mitja etapa, i arribada.
El kilometraje de les etapes és aproximadament el següent: 1ª 28Km, 2ª 34Km, 3ª 38Km, 4ª 80Km, 5ª 42Km, 6ª 20km. El terreny és desèrtic variat, pedres, zones d'antics llacs secs i sobretot dunes de sorra.


El pes de les coses es bàsic i quan menys millor. La meva mochila pesarà uns 10kg i se li ha de sumar la bengala que dóna l'organitzacio que pesa quasi 1 kg més i l’aigua.L'alimentació és essencial, t'exigeixen un mínim de calories al dia. Gana en passarem segur!!!

L'entreno especific l'he fet durant uns 3 mesos.. Corrents amb motxilla vaig començar amb 4kg i últimament estic corrents amb uns 11kg "es increiblement dur, es pateix tot moltíssim" els entrenos han sigut bàsicament amb desnivell i per muntanya, excepte un dia que vam córrer uns 25km per la sorra de la platja.

A nivell del material hi ha hagut molts dubtes i encara n'hi ha!!!He probat 5 motxilles, 5 parells de bambes molts i molts sobres de menjar liofilitzat... Marques diferents de sals minerals i aixi un llarg etc...i milions de dubtes... Encara hi han coses que no tinc massa clares!!!Moltes hores d'entreno sol i molt daburriment... Pero és el que te l'ultra fons.. Córrer 50km sol, amb 11kg i sense música es fa bastant dur, pero espero que tot aquest esforç tingui la seva recompensa i pugui acabar duna peça.I quan torni a centrarme 100% en fer qualitat per fer-ho el millor possible a Niça!!


En Marcel ens proposa que compartim amb ell aquesta aventura. A causa de la dificultat que sempre té aconseguir sponsors ens s'ha proposat que tots poguem col·laborar. En principi pretenen posar el nom de tots els quals ajudin en la part del darrere de la samarreta . Com es pot ajudar?
Ingressant 50€ en el compte de la Fundació María García Estrada . Després de la prova rebran la samarreta amb tots els noms dels col·laboradors. En el preu a més de la samarreta estan inclosos les despeses d'enviament. El nombre de compte és :
Beneficiari : Fundació María García Estrada
Banc Santander 0049 5323 95 2816058040.

Com concepte heu de posar el nom que voleu que aparegui en la samarreta i la talla. La idea és que la samarreta sigui de qualitat, no d'aquestes que es destinyeixen al segon rentat i que sigui autèntica. El disseny és del Marcel. Pretenem que la fundació pugui beneficiar-se també de les ajudes personals.

De qualsevol manera gràcies pel vostre interes i fins sempre
MARCEL BATLLE
http://marcelbatlle.blogspot.com/








1 comentari:

Motoret ha dit...

Molta Sort Marcel, i ja ho saps a deixar la STP a dalt de tot!!
Et seguirem des de Catalunya amb el màxim interès i esperarem en candeletes la teva crònica!!

Salut i cames!!