dijous, 7 d’octubre del 2010

VI MARXA TERRITORI PUIGCERDA - BTT (La Crònica)

Aquest diumenge passat es va celebrar la VI edició de la marxa BTT Territori Puigcerdà de 57 km i que passa per corriols i pistes de la Cerdanya. Paral•lelament també hi havia un circuit de 30 km que al mateix temps era tècnicament més senzill.



La festa va començar dissabte al matí amb la celebració una cursa per a nens en un circuit de 800 metres i dues voltes que van fer la delícia dels petits i on el Piri-Marrec Ricard va participar quedant en una meritòria 15 posició de la seva categoria de 8 a 10 anys (encara que en te 6....) Una bona iniciativa per fomentar l’esport i que a més va estar perfectament organitzada. Es notava la gran il•lusió que hi varen ficar els voluntaris de l’organització. FELICITATS !!!!



Diumenge a les 8:30 em tocava a mi. Sortida des de Puigcerdà per anar fins a Alp on començava lo bo.... una forta pujada fins a la estació d’esquí de La Masella que travessaves per anar a buscar al Bikepark de descens de la Molina on podies baixar a tope i gaudir del circuit, divertidíssim !!!!! Llàstima que al final em vaig equivocar de corriol i vaig perdre més de 5 min tornant al camí bo... coses que passen.

Un cop arribaves al pàrking del telecabina Alp 2500 venia pràcticament tot baixada fins a l’estació de tren de La Molina per increïbles corriols que a vegades eren força tècnics, ràpids i vertiginosos, que no et deixaven ni un moment de descans i et feien bullir els braços. Aleshores venia una segona pujada força llarga i constant, primer d’asfalt fins anar a trobar la Collada i després per pista fins al cim. Sort dels gel que portava.....

Un cop a dalt del Pla de Les Forques, la breu recompensa d’unes vistes meravelloses de la Cerdanya perquè enseguida venia un altre descens d’infart ple de pedra solta que anava a parar al pla de la Cerdanya i llavors pista fins a Puigcerdà amb el plat gran. Encara que just al final tenies una petita sorpresa en forma de rampa brutal d’un 25% que et duia fins al carrer Major de Puigcerdà i a la arribada a la plaça del Campanar on hi havia força gent animant.



Si tingues que valorar la marxa, diria que dura, tant les pujades com les baixades on no estic gens acostumat al terreny de pedra solta tant diferent al que trobem pel Maresme, però amb uns paisatges i corriols realment espectaculars que t’oferien el millor de la Cerdanya.

Espero poder repetir el proper any i també espero que acompanyat d’alguns Piris més, gaudireu de la BTT i de La Cerdanya.... Ara intentaré, si recordo per on.... repetir el circuit a un altre ritme que em permeti gaudir de l’entorn.

A nivell esportiu vaig fer 3h29 i el 26 de la general.

Xavi Garcia Torras

5 comentaris:

Sol ha dit...

Felicitats a tots dos, nois.

Ens veiem,

Sol

Ferran Vila ha dit...

Buenoooo!!!! Com comences la temporad! Enhorabona als dos. Ensv eim a la piscina

Andoni R. de Galarza ha dit...

Ufff que mal te veo entre tu hijo y tu mujer la temporada que viene divides el calendario de pruebas entre tres

Felicidades a los dos

Andoni

Xavi Puig ha dit...

Muy bien y felicidades a los dos.
Dos campeones si señor.
Xavi Puig.

NaCaVi ha dit...

Si divide el calendario de pruebas entre tres, sólo hará unas 73 entonces!

XGT afluixa collons!!!