dimarts, 26 d’octubre del 2010

Cap Norfeu - La Crònica

Aquets diumenge, una petita representació de la STP, l’Andoni, Nacho Pujol, el Carles i el Xavi GT, ha anat fins a la Costa Brava per fer la II Travessa de Natació Cap de Norfeu.


Aquesta, es una travessa no competitiva de 5.800 m que va de Cala Jóncols a la platja de Montjoi, on es el famós restaurant El Bulli, encara que no ens hem quedat a dinar...

Arribem a Roses tot just per agafar el vaixell que ens portarà fins a la sortida en un agradable trajecte d’uns 30 minuts que ens permet veure el recorregut per on nedarem i ens expliquen una miqueta el paisatge i l’historia de l’entorn. Un cop a Cala Jóncols, esperem uns minuts i comença la travessa !!!!

El mar està pla i només hi ha una lleugera corrent del sud, encara que no molesta i s’avança força bé i malgrat que el dia està tapat, la tramuntana que està anunciada ens respecta i no entra mentre nedem. Un dia perfecta per nedar !!!


A diferencia d’altres curses, la sortida es per grups de nivell i al ser no competitiva, sense els típics cops i empentes per lluitar per la posició que trobes en altres curses. Take it easy my friend !!!!

Com a tota travessa una mica llarga, l’idea es mantenir un ritme constant que et permeti arriba bé fins al final, encara que hi ha moments per a tot; cansament, eufòria, moments amb moltes ganes d’arribar i altres amb ganes de no arribar mai i gaudir del mar.

A destacar l’avançament que ens fan els nedadors de primer nivell que sortien des de enrere, un altre dimensió, val la pena aturar-se i veure com van. També d’agrair als caiaquistes, en especial al que ha estat al meu costat quasi tota l’estona.

Després d’unes dues hores, més o menys, arribem tots tres contents per l’experiència de nedar en un dels millors indrets de la costa catalana. En especial l’Andoni, ja que per ell era la seva primera travessa, Felicitats amic !!!!


A més, a l’arribada trobem un bon avituallament amb fruita, beguda, bunyols de vent, caldo calent i de pas em faig un bon massatge esperant a l’últim participant al que tothom rebem amb molta emotivitat, es nota el bon ambient que es respira en tot moment.

Un cop hi som tots els participants (mencionar que no hi ha hagut cap abandonament), pugem de nou al vaixell i tornada fins a Roses comentant la jugada amb aquella sensació de cansament i al mateix temps de felicitat que donen aquets petits reptes personals.

Si em permeteu, penso que aquesta travessa tindria que estar marcada al nostre calendari amb lletres majúscules per varis motius.

- Per la travessa per si mateixa, en un indret que val la pena conèixer.
- Perque es una bona travessa per iniciar-se en aquesta disciplina sense els agobis típics de la competició.
- Per que al ser no competitiva, hi ha lloc per a tots els nivells, sempre trobes el teu grup.
- I per mi el més important; perque es la recompensa a tantes hores de natació a la piscina. A més, quan acabes et sens força motivat per seguir entrenant.

Us animo a tots a que l’any que ve participeu, de bon segur, trobareu que es una experiència que no oblidareu mai i que, només per a ella mateixa, dona tot el sentit els entrenaments que fem. Espero que l’any que ve no siguem 3 sinó 33 !!!


Aquí trobareu algunes fotillos;

http://picasaweb.google.es/eduardmarques1/IITravessaNorfeu#
http://picasaweb.google.es/esportemporda/TravessiaNatacioNorfeu2010#
Video: http://nedaelmon.blogspot.com/

Fins l’any que ve Norfeu !!!!
Xavi Garcia Torras.

6 comentaris:

Nacho ha dit...

Molt bé Xavi! Va ser un dia perfecte per fer un a travesa, en un escenari incompable, amb només 100 participants i no competitiva. L'any que ve no me la perdo.

NAcho

Sol ha dit...

Jo tampoc me la perdo.

Molt xula.

Ferran Vila ha dit...

Xavi ets el meu idol! Aquest any res de tocar-me els peuets, t'hauré de veure de lluny a la piscina. Feleicitats als tres!

Xavi García ha dit...

Podeu veure el video de la Travessa al linkk que us deixo

http://www.youtube.com/watch?v=nPBgYWcguSo

i tambè sortima TV3 cap el minut 11

http://www.tv3.cat/videos/3171771?tc=7

Xavi Puig ha dit...

Felicitats als tres, molt bona pinta aquesta travesia.
Xavi disfruta d'aquets moments......
eres un crac.
Xavi Puig.

raul oriol ha dit...

Enhorabona als tres "peixets".... a veure si l'any vinent m'animo