dimecres, 28 d’octubre del 2009

BORGES BLANQUES 2009: CRÓNICA CAMPEONAT DE CATALUNYA DE RAIDS

El 1r Campionat de Catalunya de Raids congregava els millors equips de Catalunya amb matèria de raids i l'experiència contrastada dels organitzadors i el format de 2 dies el feien molt atractiu.

Per nosaltres significava l'ultima prova com a equip i per tant l'exàmen de si amb un any ens hem o no a l'alçada de les circumstàncies.





La sortida es va donar des de les Borges Blanques a les 05 del matí. 2 hores de rogaiming (has de marcar el màxim de balises i cadascuna té una puntuació diferent) i una gimcama per Borges que sumen 15 km corent és l'aperitiu abans de començar el raid real. A les 11 donen el tret de sortida amb els equips d'Open. Aquests van imposar un ritme molt alt a la cursa (feien menys tros), massa alt per nosaltres que haviem d'aguantar el ritme fins la nit. Però el vam aguantar i vam entrar en una meritèria 6a posició al control canvi.






L'assistència de l'Ester amb el menjar i el material preparat ha sigut indispensable al raid. Acabada la btt (orientació amb roadbook i amb plano),ve una cursa a peu de 15 km pel mig de les Garrigues. Paisatges insolits i molta calor són la tónica del raid. Acabat el trekking, fem una transició a bicicleta amb 8 km teoricament tranquils on un descuit en una balisa ens fa ocupar alguna plaça més enrera. Aqui caben els open.


Nosaltres portem ja ,segons el contakm 70km de btt, i só les 16:30. Ara ens espera una secció molt difícil d'orientació complicada i on la nit ens enganxarà. El fet de que el sector tanqui a les 03 de la nit, tranquilitza !!!! Per sort, amb calma i molt de tacte (tenim les cames cansades de les esprinatdes del matí), a les 22:30 arribem a la plaça d'arribada.


Satisfacció d'haver sigut un dels 6 unics equips en completar el tram però també molt i molt cansament.I això no s'acaba aquí!!

El segon dia començem a les 05 amb una orientació urbana nocturna força complicada i empalmem amb un sector molt llarg i dur de btt+ 18km de tresc. La Serra del Montsant és l'espectacular protagonista d'aquest segon dia. Mentres dos de l'equip feien aquest sector, l'altre realitzava la prova més espectacular: un ràpel de 70 metres sobre el patà de MArgalef.
Aquí la sort i el cansament no ens ajuden i arribem tard al tancament del sector. Agafem el cotxe i anem directament a l'últim sector perrealitzar molt bé l'orientació urbana a Juncosa.

Finalment, dinar i entrega de premis.... i amb la satisfacció d'un 7è lloc a la final.
Jordi Ferrer