dimarts, 1 de juliol del 2008

Un estudi confirma que el consum de cervesa després de l'exercici físic és beneficiós



El consum d'una quantitat moderada de cervesa després de realitzar una activitat física intensa millora la recuperació dels esportistes, perquè afavoreix la ràpida rehidratación i contribuïx a evitar dolors musculars.


Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi realitzat pel catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada, Manuel Castillo Garzón, sobre la relació entre el consum de cervesa, l'esport i la salut que ha estat presentat avui a Segòvia, afavorit pel centre d'Informació Cervesa i Salut. El doctor Castillo Garzón ha explicat que l'estudi ha estat realitzat en col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i en les seves conclusions "queda demostrat que la cervesa pot formar part de la dieta de qualsevol esportista sense cap risc".


Sense dolors musculars : L'especialista ha precisat que l'alt contingut en carbohidrats específics com les maltodextrinas mantenen més elevades els nivells de glucosa plasmática i atenuen les respostes hormonales d'estrès. Això evita l'aparició de dolors musculars després d'una intensa activitat esportiva. Així mateix, les característiques organolépticas de la cervesa i la seva composició "poden afavorir una ràpida i efectiva rehidratación després d'una gran activitat física, i corregeixen la possibilitat d'hipoglucèmia, ja que la seva lenta metabolización manté els nivells de glucosa estables durant més temps", ha explicat el responsable de l'estudi.
Efecte protector per a l'organisme: Quant al contingut d'alcohol, el doctor Castillo Garzón ha assegurat que les begudes fermentades de baixa graduació com la cervesa o el vi "tenen un major efecte protector per a l'organisme a causa de les seves propietats antioxidants i el seu consum moderat retarda l'aparició i desenvolupament de la arterioesclerosis".

1 comentari:

Anònim ha dit...

perfecte!
ja podem tirar els isostars, gatorades i d'altres marranades