dilluns, 18 de gener del 2010

TRIATLÓ BLANC DE TUIXÉN

Ahir diumenge es va celebrar a l´estació d´esquí de fons de TUIXÉN LA VANSA el campionat de Catalunya Absolut de Triatló Blanc. A diferència d´anys anteriors on l´ordre de les proves era cursa a peu, btt i ski de fons, enguany la federació a modificat el reglament per afavorir un millor desenvolupament de la prova:
10 km d´esquí de fons
10 km de BTT
5 km de cursa a peu
..... i tot sobre neu. D´aquesta manera, amb l´esquí de fons a l´inici l´estat de la pista era òptim per esquiar i, en principi, beneficia als que tenim menys tècnica doncs al ser el ser el primer segment estem "descansats" i la nostra coordinació de moviments és més bona.
Un total de 86 corredors es van donar cita a Tuixen. La sortida per ordre de resultats l´any 2009, per tant, per davant meu els 30 millors de l´any passat. Jo, com no, el 31, encara que després em passessin per sobre. Sortida forta, moltes caigudes per enganxades entre esquiadors i per davant dues voltes de 5km. La primera volta a tope, però fent servir més la força que la tècnica per buscar forats i avançar gent. A la segona volta, on tot ja estava més estirat i on em creia que podria patinar millor, ja anava petat (feia 5 anys que no tocava uns esquis de fons, i això es nota en un esport tan tècnic). Després d´avançar alguna noia (havien sortit 3 minuts abans) acabo el primer segment en 34ª posició amb 33´30" (el primer 23´30" i l´últim que feia estil clàssic en 1h08´34"). Transició cap a la bici i per davant dues voltes de 5 km. El dubte és què passaria quan 86 ciclistes trepitjessin dues vegades el mateix circuit i quina presió calia posar als neumàtics (la gent va optar per 1 i 1´5 i fins i tot algú durant la cursa encara va treure més aire de les rodes). La Btt començava en baixada on no anaves al terra de miracle i de seguida els primers plans. Però a l´arribar a les pujades, l´acumulació de gent i la neu remuguda feien posar molt sovint el peu a terra. Primera volta un 60% sobre la bici i un 40 peu a terra. Els meus dubtés i els de tots és que passaria a la segona volta. I vet aquí que estava millor. Tant passar al final ho vam aplanar i endurir més i pràcticament vaig fer el 90% damunt la bici. Acabo la bici amb 47´14" (el primer 35´00")i per davant 5km (curts) de cursa a peu compartint circuit amb la Btt. Per què veieu la duresa del circuit vaig avançar a varios que anaven en BTT per fer un total de 20´55" (els primers 15´10"). Finalment entro a meta en el lloc 33 de la general i 9è veterà.
Els guanyadors absoluts XAVI CADENA (1h17´38" i a més veterà) i EMMA ROCA (1´32"00)
Una experiència que us recomano: la sensació de natura, de fer tres activitats tan diferents i a més, damunt la neu. Això si, cal practicar molt abans l´esquí de fons, sobretot la tècnica de patinador o skating (si no no tens res a fer, les diferències són com córrer i caminar).
Agraïr l´escapadeta que vaig fer el dia anterior amb l´Alex, el Motoret i el Manel a Tuixen que em van permetre retrobar després de tants anys les sensacions de l´esquí de fons.

Crònica de Pere Bossa




3 comentaris:

Barbara P ha dit...

qué bonito pere! estas en todo, acababas súper bien. És tu año crack!Congrats

NaCaVi ha dit...

Compte Piris que el "veteranu" va agafant el ritme!

Sol ha dit...

Campions!!!!!!