dissabte, 25 de setembre del 2010

LA CRÓNICA DEL RAID BISAURA'2010

US ENVIO LA CRÓNICA DEL RAID BISAURA'2010.

El passat cap de setmana del 17,18 i 19 de Setembre es va celebrar el Campeonat de Catalunya de Raids de Muntanya.El Campeonat de Catalunya és una única prova de dos dies de durada on normalment, s'apleguen els millors equips de Catalunya.



La convocatòria del divendres era a la Garriga per la categoria Élit, és a dir, que corrien dos persones i una tercera la rellevava en els canvis de sector. Amb l'equip amb el que corria UEC de Barcelona-Ridikul Xtrem, també portàvem a una persona que ens feia d'assisstència al llarg de la prova (preparar material, arreglar bici, preparar menjar...). Les pluges del divendres presagiaven un dia dur...



La sortida va ser a les 6:00 del matí amb un sector de btt Nocturna. Sortim l'ERic i jo i ens orientem bé. Arribem tots junts amb els primers a final de sector (a Centelles) on han de realitzar la via ferrata. D'aquí, un altre sector de btt amb orientació per Roadbook que no ens surt tant bé (arrastrarem aquesta diferencia fins al final del raid) fins a St Joan de Vilatorrada i un tram de 17 km corrent amb un ràpel que portava a Sau on ens esperen els companys d'equip per agafar el kayak en un dur sector sota la pluja de 15 km fina Roda de Ter. Altre cop una btt ràpida fins St Pere de Torelló i una orientació urbana de 5km pel poble. Les cames ja es començen a notar però no hem deixat gaires minuts més i ens mantenim en una quarta posició.
Són les 18:00 de la tarda. Ja fa unes 12 hores quehem començat i es noten les cames. Ens queda un dur sector de btt de 14 km on uns 5 km ens vam passar arrossegant la bici degut a lo accidentat del terreny... Btt raider!!!
Per fí arribem a St Quirze de Besora, punt de descans momentani. Ens dutxem i sopem fort perquè en aquest raid han inclós un sector nocturn que consisteix en marcar tantes balises com siguis capaç a l'equip entre les 22 i les 7:30 del matí. Material obligatori tenda i sac. L'unica condició és la d'estar de 00:00 a 6:00 per dormir en un punt. Les persones que es retrassin, penalització greu. Molt divertit!! Correr amb la bossa de raid plena amb sac i tenda és una experiència, però també s'agafa el ritme. En aquest sector la situació canvia. Marquem més fites que altres equips i l'equip amb diferència guanyador (Oxigen) se'n va al fons de la classificació degut a que es van pedre i fins les 14 no van sortir.

A les 7:30 esmorzem a St Quirze i surtim esperançats de poder fer podi degut al canvi de classificació. 8 km de patins i 2 sectors de btt amb orientació moolt difícil se'ns fan molt durs i no els encarem bé. Perdem molt de temps.



Al final, 6ens. Poc satisfets amb el resultat però contents d'haver acabat el raid. Uns 113km de btt, 51km corrent, 13 km de kayack i 8km de patins amb un desnivell de +4350m.

JORDI

3 comentaris:

Motoret ha dit...

Collons Jordi!! Quin no parar! Al final no deus saber si has de pedalar, trotar, patinar...pobres cames! Amb tantes transicions deuen acabar rebentades!

Pedro Hidalgo ha dit...

felicitats cracks

Sol ha dit...

Ostres, quin embolic!!! Moltes FELICITATS, nois.