dilluns, 27 de setembre del 2010

Duatló de Muntanya de Núria

Agustí Roc s’imposa amb autoritat a la Duatló de muntanya de Núria
Gabriel Crosas i Isabel Eizmendi, campions absoluts del circuit Salomon XM Duathlon Series by Buff®
Agustí Roc, un dels principals favorits a la XIII Duatló de muntanya de Queralbs, darrera prova del circuit Salomon XM Series by Buff®, ha complert amb els pronòstics i s’ha emportat la victòria aquest diumenge a una cita multitudinària que ha congregat més de 600 participants.
El corredor del Salomon Santiveri Outdoor Team ha forçat el ritme en el tram a peu, la seva especialitat, i ha aconseguit completar la prova amb el millor registre, creuant la línia d’arribada amb un temps de 2:39:05. Roc, que assolia el punt de transició de Fontalba en quarta posició amb un desavantatge de gairebé tres minuts i mig sobre el ciclista de carretera Aleix Fàbregas, ha remuntat fins a escalar a la primera plaça i obrir una escletxa que s’ha concretat al final de la cursa en dos minuts i mig sobre Fabregas. Francesc Freixer, ciclista BTT, ha tancat les places de podi després d’una frenètica persecució sobre el segon classificat que a punt ha estat de brindar-li la segona posició. A 7 minuts i mig del vencedor, Gabriel Crosas (Associació Esportiva Diedre) ha obtingut una excel.lent quarta plaça que li ha valgut per defensar el primer lloc de la general davant del sots-23 Joan Compte, amb qui compartia el liderat abans d’aquesta cursa, i que ha tancat la seva participació com a setè, sumant uns punts que li han brindt el sotscampionat i el títol de campió de la seva categoria.
La duatló de Núria ha presentat un recorregut de 36 quilòmetres, repartits en dos sectors de BTT d’11 quilòmetres i un tram a peu de 14 quilometres. La meteorologia ha acompanyat al llarg de tota la jornada, amb sol i temperatures molt agradables tot i que els termòmetres es situaven en 3ºC a primera hora del matí, que han permès gaudir amb la màxima intensitat a corredors i espectadors.
En categoria femenina, Ester Hernández ha completat una actuació superba, amb un passeig militar que l’ha conduït a sumar el seu segon triomf consecutiu a les Salomon XM Series by Buff. Amb un temps de 3:12:56, ha superat en més de 20 minuts a Isabel Eizmendi (CERRR Strands Triatlhlon), qui amb aquesta segona plaça s’ha emportat el títol de campiona del circuit. Laia Andreu ha acabat en el tercer lloc, per davant de Núria Fernández i Maria Fargues, ha estat quarta i que amb aquest resultat s’ha assegurat el sots-campionat
Classificació General Salomon XM Duathlon Series by Buff®

Absolut i sénior masculí Gabriel Crosas
Sots23 masculí Joan Compte
Júnior Joan Requeno
Veterans 1 Joan Farnós
Veterans 2 Miquel Fernández
Veterans 3 Toni Noè
Absolut femení i Veteranes1 Isabel Eizmendi
Sénir femení Maria Fargues
Equips UE Matadepera

Classificacions completes a www.triatlo.org