divendres, 26 de març del 2010

Les noies del Piri s'imposen al Raid de Cambrils

Des que van començar a coincidir en els entrenos, les tres pirininyes (la Betlem, la Pili i la Txell) anaven parlant de fer un raid juntes. Van intentar fer un equip de 3 en el Raid Fred, però no va ser possible. Les ganes hi eren, però no hi havia manera de poder coincidir.


La següent cita en el calendari de Raids era el que se celebrava el dissabte 20 de març a Cambrils. La Pili ja va dir que no comptessin amb ella perquè anava liadíssima de feina, però la Betlem i la Txell es van animar a participar tot apuntant-se a la categoria aventura. El dissabte de bon matí van anar a retirar els dorsals a les pistes d'atletisme de la localitat i ja els van donar un mapa i el full de ruta amb les descripcions i les puntuacions de cada control. I a partir d'aquí van començar les corredisses: Preparar tot el material obligatori (que si la motxilla amb el camelback ple, no et deixis les tres barretes energètiques!!, el frontal té piles carregades?, la manta tèrmica, el paravent, l'sportident ben agafat per no perdre'l, etc.), agafar el mapa i amb el fluorescent anar marcant quin és el millor recorregut per arribar a cada fita -control de pas- i amb el boli marcar també quina és l'hora de tall de cada sector.






Abans de la sortida en massa de la categoria Aventura, una explicació per part dels organitzadors, on s'avisa que hi ha algunes fites on l'sportident no funciona i que s'ha d'agafar valissa txeca. Cap problema. A les 10 del matí, comença el Raid. Les dues pirininyes fan una volta per relleus a la pista d'atletisme i tot seguit els donen la targeta de control i un mapa per fer l'orientació urbana. Són 6 fites amagades pel poble de Cambrils i si te'n deixes una per fer, el sector no puntua. Així doncs, molta concentració. La Betlem agafa el mapa i traça un recorregut perfecte (poc més de 3 quilòmetres) que possibilita a les dues Piris tornar a les pistes d'atletisme entre els primers equips. Donen el mapa i la targeta de control a l'organització i ràpidament agafen les bicicletes de muntanya per començar el sector de BTT.

El ritme de cursa és ràpid. Sense complicacions troben la fita obligatòria d'aquest sector i també decideixen buscar el control opcional que els donarà 1 punt. I és que mai se sap el que pot fer 1 puntet a la classificació final ;-)

La Txell i la Betlem completen els primers 15km de BTT a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera situada a Les Borges del Camp a les 11:40, cinquanta minuts abans de l'hora de tall. I això els dóna forces per agafar el tercer mapa del dia i encarar amb ànims un trekking de més de 7 km amb 220m de desnivell positiu amb tres fites obligatòries i una altra d'opcional. Les troben totes i tornen a l'ermita on recuperen novament la BTT per fer el quart sector (25km i 7 fites que també van a la butxaca) i una prova de cordes a la localitat de Botarell que la Txell fa amb les vambes de bici perquè no vol perdre temps en canviar-se el calçat. I és que acaben de veure l'equip femení del Montsant que els està retallant distàncies.


Després de la prova de cordes, l'equip va continuar direcció a l'Estació Nàutica Costa Daurada per fer el cinquè sector que consistia en una prova de caiac, amb 2 fites al mar, a ponent del port de Cambrils. El caiac va anar de conya i les dues van poder incrementar la diferència amb les corredores del Montsant i també van avançar a tres equips masculins. Això de viure al costat del mar s'ha de notar d'alguna manera...

Finalment, les pirininyes van pujar per la riera fins a la pista d’atletisme on es feia la darrera de les proves: circuit de cordes amb escalada, pont tibetà i ràpel.

Després d'una bona dutxa (que per la Txell va ser una mica peculiar...), les noies es van trobar amb en Jaume Oliveras i en Raül Porta que també havien participat en el Raid en categoria Aventura. I el resultat no va poder ser millor pels dos equips dels Piri.
De 37 equips a la general, en Jaume i en Raül es van classificar en segona posició (estan fets uns autèntics cracks!), mentre que la Betlem i la Txell van quedar setenes a la general i primeres en categoria femenina.





I ara, a pensar un nou repte i a veure si us animeu més piris a fer Raids...

5 comentaris:

Xavi García ha dit...

Moltissimes felicitats tant a les noies com els nois !!!!!!!

Motoret ha dit...

caramb!!!!! quin nivellasso!!!!!!! felicitats!!!!!

NEMO ha dit...

Motoret que no estem a la guais...... molt bona noies, felicitats de tot cor.

Barbara P ha dit...

CONGRATS CONGRATS GIRLS! y dicen que la mujeres no saben leer mapas...

Sol ha dit...

Moltes Felicitats a les noies, ....... i als nois!!!

Sol