dijous, 20 de gener del 2011

La crónica del Trail Blanch (42km, D+1750m):

L'entrenament previ havia sigut just en quilòmetres (degut als compromisos de Nadal), malgrat intentar que fos de qualitat (entrenaments en alçada i neu i amb el material en que preveiem fer la cursa: paraneus, motxilla, roba d'abric...). Prèviament, tot feia pensar més en un ritme i estratègia de Trail que en una marató. El fet de no haver fet abans cap cursa amb aquestes característiques tant canviants segons el medi (molta neu o poca, neu profunda, gel) , feien que tot plegat estigués ple d'una incertesa constant fins al mateix dia de la cursa (quina roba agafo? Ronyonera vs motxila? pals? crampons? 6h o 10h?frontal?...). De fet, fins 5' abans de la sortida, encara estavem decidint.

En qualsevol cas, res anteriorment feia preveure les condicions en que finalment es va celebrar el Trail: terreny molt gelat i molt poca neu. Aquestes condicions van permetre als organitzadors de crear un recorregut molt ràpid i rodador de 42 km (ells deien 40km) i 1750m amb 16 km en alçada (pujant fins l'últim llac del Carlit) amb neu molt inconsistent i feixuga per correr que s'enfonsava al trepitjar-la . En definitiva, el que havia d'esdevenir un Trail sobre neu, acaba essent una marató de muntanya força ràpida. Canvi altre cop de mentalitat. Agafo 3barretes i 1 gel de NUTRISPORT, canviem la Camelbag per un bidonet i ronyonera.

Els primers 15 km aprox són per força ràpids per les pistes d'esquí de fons. Agafem un bon ritme, tot i guardar cartutxos a la reserva. El camí va enfilant a poc a poc i el matí es lleva assolellat amb vistes immillorables sobre la Cerdanya. De cop, agafem un pista negra d'esquí de l'estació de Font Romeu que mica en mica va accentuant la seva baixada. Els quàdriceps que fins ara anaven bé, deixen d'anar bé en tot el que queda de cursa per culpa d'aquesta baixada. Aquí perdo el meu company Jordi Palouzié que ha aconseguit baixar més còmode que jo.

Habituallament i bucle de 15km pels estanys de sota el Carlit. Neu i més neu. Molt bonic però molt trencador. Quan arribo a les Bulloses estic força petat de cames. Ens trobem als companys que estan fent el Trail de 20km (com els anirà als Piris? amb lo forts que està?) Em trobo el Carles (un amic que avui ens acompanya de suport ) que m'ha dit m'acompanyaria uns quilòmetres (com s'agraeix!). Altre cop remuntada per la pista negra (aquest cop de pujada) i baixada llarga fins a FontRomeu. El gel del matí, està desgelat i ara és fang!!!

Arribada content però cansat. La neu ha sigut molt trencadora.

Al final un 66 ena posició (de 233) amb 5h23'. Content però força millorable.

JORDI FERRER

3 comentaris:

Xavi García ha dit...

Moltes felicitats. A veure si l'any proper la podem fer plegats.... Ja em puc ficar les piles ;-)

FPanda ha dit...

Jo hi sere també el any proper als peus del Carlit. Fran

Sol ha dit...

Forca millorable?????? Ostres, sí que teniu alt el llistó. MOLTES FELICITATS Jordi.