dilluns, 22 de juny del 2009

Triatló "B" de Balaguer, la crònica

Hola a tots!
Aquest dissabte es va disputar a Balaguer un triatló "B", 1,9 km natació, 90 km ciclisme i 21 km cursa a peu.

Uns quants Piris, aprofitant que seria un bon entrenament per l'Ironman del proper 12 de juliol a Zurich, vam decidir presentar-nos-hi.

Concentració a les 10:30 a les piscines (la cursa començava a les 15h). Per mi que aquesta transició és la que hem de millorar més... vam sortir a les 11:15!!!

La zona de la natació era diferent de la zona d'arribada i transició bici-córrer, així que vam decidir anar a deixar les coses de córrer a Balaguer i deixar els cotxes a la zona de la sortida de la natació (a uns 7 km).

El dia era calorós i ventat, el fet de començar un "B" a les 15h ens feia una mica de mandra, però tot va ser posar-se a l'aigüa i se'ns va passar la tonteria, l'aigüa estava gelada!!

La natació eren 2 voltes a un circuit triangular, cal destacar la 9a posició en que el Nacho Campmany va sortir de l'aigüa.

La transició força ràpida i molts Piris ens vam trobar en aquest punt.

La bici començava amb uns 6 km planets amb vent en contra que et conduien a un port de 8 km, la calor el feia més dur del que veritablement era. Hi havia un parell de zones on els corredors es creuaven els que anaven amb els que tornaven, i et permetia fer-te una idea de la posició que portaves. Els 2 Nachos anaven molt bé, van fer una molt bona natació i estaven aguantant bé la bici. Després del port, uns km de tobogans i una llarga baixada de més de 13 km que ens deixava a un altra pla per començar la 2a volta al circuit.

Al final de la 2a volta hi havia una sorpresa amb una pujada amb un 14% de desnivell positiu!!

La transició de bici a córrer també va ser molt ràpida, la organització ho tenia molt ben montat.

El tram de cursa a peu constava de 3 voltes a un circuit de 7 km totalment pla. El pitjor enemic era la calor. No hi havia massa gent animant, però als Piris tothom ens anima, i a més, al anar-nos creuant nosaltres mateixos, també ens donavem ànims.

A l'arribada un plat de pasta, massatge i una samarreta de finisher més per la col·lecció.

Vull agrair a l'Imma, els ànims, ajuda logística i les fotos que ens va fer durant la prova.

Com a punt negatiu, l'eliminació per drafting "dubtós" del Ramon Fuster i el Sergi, que al km 80 es van atrapar i van comentar un moment la jugada, just quan els jutges passaven per allà.

Els guanyadors van ser en categoria masculina en Marc Trias del C.N.Manresa amb un temps de 4:31:37, i en categoria femenina la Nuria Padrisa del Lagunak-NAvarra, amb un temps de 5:11:09.

Aquest van ser els temps dels Piris a una prova que per les seves característiques ja l'anomenen el Zarautz de la terra ferma!!

23è Àlex Rebés (5:07:34)

40è Nacho Campmany (5:18:21)

54è Nacho Pujol (5:26:39)

143è Gustau Barredo (6:22:35)

150è Ramon Llibre (6:44:02)