dimarts, 23 de juny del 2009

Cicloturista les 3 nacions, la crònica



Aquest cap de setmana es va celebrar la marxa Cicloturiste de les 3 nacions de 140 km i que passa per Espanya, Andorra i França amb sortida i arribada a Puigecerda i com a plat fort el port d’Envalira que arriba fins als 2400 metres.


Surto amb el grup de davant i ràpidament veig que van massa fort per a mi, així que decideixo despenjar-me i buscar un grupet més lent, queda molta cursa per endavant i no es qüestió de trencar-se de bon principi. Ja amb un bon grup format, em trobo amb Ferran Vila, (Salutacions Ferran) i avancem força ràpid fins La Seu i Andorra on comença la pujada i el peloton es desfà completament i es van formant petits grupets.

Cada cop puja més i de bon principi ja veig que la transmissió que porto no es la més adequada per aquests tipus de cursa, només començar a pujar ja porto el pinyó més gran i em pregunto com carai faré els 30 km que resten fins dalt…. a tot això, tramuntana de cara que encara dificulta més la cosa….. ritme lent i els km que no passen i cada cop puja més i més, passo quasi més rato dret tirant de cames que assegut i em ve al cap el fantasma de la “pajara”….. al final les corbes de pas de la casa, AL FI ¡!!!! Ja veig que a pesar de l’ esforç, la “pajara” no vindrà, així que m’animo a pujar més fort i aconsegueixo passar a alguns dels que m’havien passat abans, el paisatge espectacular, arribo a dalt i una bona baixada en solitari, paella de dretes, paella d’esquerres i així fins la frontera d'Andorra amb França, pujadeta a Porte, menys dura del que em pensava i baixada a tope (veig els 70 i pico km/h) fins a Puigcerda amb un grupet que anem fent relleus per mantenir un ritme alt i pujada al poliesportiu de Puigcerdà a fons .


Total 5:09. La nota negativa, els tendons externs del genoll molt carregats.... així que ara toca una mica de repòs per tornar amb més força a la pròxima !!!!


Salutacions,


Xavi Garcia Torras

4 comentaris:

NEMO ha dit...

Xavi felicitats campió. Estàs en la bona linea, reservat una mica que l'esport no només és entrenar i competir. El descans és gaire bé el més important. Però tu mateix.

Salut i molta sort

Ferran Vila ha dit...

Xavi, encatat de trobar-me en tú a la carretera. Enhorabona, vas fer una molt bona marxa. Espero que repetim, per l'any vinent a veure si s'anima algú mes i fem un equip Piri. Salut.

Laura i Pere ha dit...

En la presentació t´has equivocat, passava per frança, andorra i CATALUNYA,. Espanya queda una mica més avall. Felicitats per la cursa.
Laura i Pere

Xavi García ha dit...

Laura i Pere.... teniu rao..... França, Andorra i Catalunya.... Glupsss, ha sigut un lapsus...