dilluns, 21 de setembre del 2009

Raid Bisaura, la crònica

Hola a tots!
Aquest dissabte 19 de setembre, sota la nit i la pluja, un equip de Piris es preparava per participar a la IV edició del RAID BISAURA, a Sant Quirze de Besora (Osona), un dels més durs del circuit de la Copa Catalana.
A les 6:30 a.m. La Silvia, el Jaume Caro i jo sortiem cap a Sant Quirze, el dia no acompanyava i la son tampoc, però estavem disposats a divertir-nos i si a més, podiem fer un bon paper a la Copa Catalana de Raids d'Aventura, millor!
El Raid començava puntualment a les 8:30 amb un sector d'orientació urbana, en un mapa de la població hi havia marcats diferents punts, i en cada punt una pregunta que es reponia quan arribaves al punt del mapa (per exemple: arribaves a una plaça i la pregunta podia ser: Quants bancs de pedra hi ha?....). Aquest sector el vam acabar en 30 minuts, junt amb la majoria d'equips, però la transició na va ser el nostra fort, ara no tanca una motxilla, ara no trobo el guants..., en els Raids d'Aventura has de carregar a l'esquena tot el material que necessitaras durant la prova (arnés, bambes de córrer, aigua...) exepte els patins!!
Vam fer un sector de BTT amb road book, fins a una altra transició on ja agafavem el mapa i començavem un treking força dur però molt bonic. A mig treking (TRESC, en català) hi havia una cronoescalada de 4 km amb patins en línea, L'equip del Piri, impressionant, en aquest punt vam avançar a 3 equips!!
L'eufòria va durar poc..., un error en la orientació ens va fer perdre molt temps, a part d'acomular un major desgast, i ens va situar a la cua del Raid. Vam anar seguint, cada vegada més desnivell a les cames i més hores de competició.
A mig TRESC, hi havia una prova de bitlles Catalanes (va anar bé parar a descansar 5 minuts...) i al final un ràpel i remontar la corda amb jumars (prova que per falta de material no vam fer).
No anavem molt bé en la classificació, però ens ho estavem passant bé. Ara tocava un tram de BTT amb constants desnivells, amb els errors d'orientació inclosos vam fer uns 35-40 km i mooooooltes hores!, hi hvia una prova de tir amb arc a mig sector que el Jaume i la Silvia van clavar.
Ens vam presentar al seguent sector 45 minuts més tard de l'hora de tancament, així que ens el vam saltar i vam decidir baixar directament cap a l'arribada, ja portavem més de 10 hores i no voliem que se'ns fes de nit amb btt i sense frontal!!
Així que amb uns 55 minuts ens vam plantar a l'arribada, amb unes 11 hores NON-STOP a les cames, quedava una dutxa i un bon sopar per acabar la jornada.
El Raid va ser molt dur, però molt maco, i sense cap dubte, el millor va ser l'equip!
La posició encara no la sé, però el més important va ser que vam disfrutar! Animo als Piris a que provin aquesta disciplina.
Força Piri!!
Àlex