dimecres, 9 de setembre del 2009

Crònica d'estiu...

BIKE PLAER...

Amb l'objectiu de passar-ho bé i mirar el paisatge però també amb la finalitat d'acumular kilómetres i desnivell adjunto l'activitat realitzada que considero interessant fetes amb bicicleta de muntanya aquest estiu.

Dono referències d'aquelles sortides que crec que podem ser interessants per vosaltres:

Pedals de foc:Agafem la mtb amb el meu germà. Sac i menjar per dos dies. L'objectiu és sortir de la Boca Sud del túnel de Viella i anar fent la pedals xino-xano. Sense agobios, però sense parar. Quan es fes de nit, parar i dormir de vivac on fes falta. El motiu és asaborir aquesta travessa des d'una òptica menys turística que la que ofereix l'agència que monopolitza aquesta activitat i que sembla que no ho permeti fer de cap altra manera. A més, el fet d'anar amb sac, permetia certa flexibilitat en quan als horaris. Al final, la fem en dos dies (Nit a Cabdella; Dia1:94km +2800m Dia 2:127km +2800m)

Volta al Pic de l'Orri (Pallars) :Avui quedo amb el Juli i el Lucki, bikers locals del PAllars a Vilamur (Port del Cantó). El pla incial és pujar al Pic de l'Orri per Comes de Rubió.Aquesta clàssica pujada de més de 1200 metres ens situa dalt de les pistes de Port Ainé a través d'uns boscos magnífics... Des d'aquí, i amb molta feina per poder seguir als "locals" baixem 1800 metres a través de trialeres fins a Sort. Total, uns 45km i uns 1800 metres positius acumulats.Aquest és un magnífic itinerari si esteu per la zona del Pallars...

Dolomites de Cortina d'Ampezzo i massis de Brenta(Itàlia):Aquest cop l'acompanyant és l'Ester i el Pep. L'objectiu, coneixer millor aquesta zona de Dolomites a través de la bicicleta i dels pateos per muntanya. L'objectiu, acumular desnivell i quilòmetres per muntanya.

El primer lloc de partida és Cortina d'Ampezzo. Aquest encantador poble de Dolomites guarda un autèntic BIke Resort lluny de les modestes Vall Nord i Massella amb circuits i circuits amb mooolt desnivell i amb un contrast de muntanyes increíble. A part de múltiples possibilitats de lloguer de bicicleta, a la mateixa oficina d'informació t'ofereixen un mapa de la zona amb moltíssims itineraris. Només uns seuggeriments ja que parlar de totes les opcions seria massa extens.
Pels que fan descens:

- Existeix un itinerari de 80 km de descens, fent la volta a Cortina i només agafant teleferics i només baixant. Si hi aneu, agafeu coderes i genolleres.

- Si t'ho convines bé, al tornar de les excursions diari, al creuar un dels múltiples port de muntanya de a zona, possibilitats de que un dels acompanyants condueixi el cotxe i tú fer els senyors descens. Com si cada dia, després d'un pateo per la Cerdanya, poguessis baixar des de la Tossa d'Alp i rematar així el dia...

- Les pistes d'esqui de la zona estàn molt ben allisades i la sensació de velocitat sobre l'herba homogenea és brutal!!

Pel que els agraden les pujades llaaaaargues:

- Allà puja...però el paistage acompanya. hem pogut fer pujades de 5km al 25%, dies de 15km i +2000 de desnivell, però les muntanyes i el contrast és màgic.

- Propostes:
Volta a les Cinque Torri i pujada Nuvolau (35km +2500m). Increíble pre les vistes a la Tofane i Civetta. Trialera tremenda de 5 km per prat verd fins al Coll de Falzarego i d'allà a Cortina per pistes d'esqui fent 2000m de baixada en 17km.





Volta als Cinc refugis (45km +1800m) : Volta per l'altiplà de Fanes i Sennes. Baixades plenes de "tornanti" , visita als refugis i els seus famosos "strugle". Molt bonica i clàssica.

Per els que els agrada correr:
- Múltiples combinades. Nosaltres fem les voltes a les Tre Cime de Lavaredo i l'ascensió i volta a la Tofane di Rozes (+1800m 15km)

Finalment, ens traslladem al massís de Brenta per tal de pujar a la Cima Tosa i, de baixada, aprofitar per coneixer les famoses Brochettes (camins excavats a mitja paret i que serveixen per comunicar refugis).
Per últim dir-vos que de totes elles guardo informacions com el track, guies,... i que si algú les necessita només cal que m'hi indiqui.


Jordi Ferrer