dilluns, 29 de setembre del 2008

1a Cadí Vertical

Hola a tots,

En Marc Orriols ens fa arribar aquesta crònica de la 1a CADÍ VERTICAL.

Diumenge, 6:40 sona el despertador, tinc ganes de fer el meu primer kilometre vertical.
Malhauradament no vaig poder participar en el parell de KV de les Gore Tex series i com no es un tipus de cursa on s'organitzin gaires, el fet de veure que La Salle Natura organitzava un aprop de Gisclareny, a la Serra del Cadi, una pujada al Moixero amb mes de 1000m de desnivell en 6 Km, em va engrescar. Quedem amb en Raul Sales (Piri especialista d'aquestes curses) a les 7:00 a l'Atlantida, recollim a una "maquina" de la muntanya que es en Javi Delgado and family i emprenem cami cap al Cadi. En Bartomeu anava per la seva banda amb la familia.

A l'arribada fa bastant fred pero sol, 7 graus, anem al refugi on l'organització esta establida i recollim dorsal i xip.

Mentres escalfem veiem passar a en Kilian Jornet i Agusti Roc, molt sol.licitats pensem que es millor fer la foto a l'arribada.
De fet hi havia bastant nom ilustre tant per la part masculina com femenina.
La cursa comença al refugi de la Salle Natura, puja per l'Empedrat (cami precios que tambe pren la Cavalls de Vent) empalma amb una zona boscosa primer de pendent moderada i no molt tecnica, sent la segona part més dura acabant en una "pala" fins el cim del Moixero.
Ens situem bastant a davant de la sortida, gairebé 200 participants, moltes noies i dones, suposo que el fet que l'organització disposa de guarderia fa que sigui més facil per les parelles participar en aquestes curses, a més que hi ha sortida diferenciada que facilita l'inici a cada sexe.

Un cop donada la sortida (10:10 hrs), tirem a un ritme fort, en Raul de seguida es distancia pero el mantinc a la vista, la pendent no es gaire forta, el cami transcorre per zona ombrivola i humida, fa fred, trobo que em costa de respirar pel nas i no aconsegueixo agafar un ritme bo, pero la sorpresa es que agafo al Raul que encara va mes congelat i em diu que tiri que es troba amb les cames congelades i inoperants. El passo i comencem una zona molt humida i relliscosa ja que creuem bastants cops un rierol, un cop s'acaba aquest tros, la pendent es va fent mes forta, pero en general el corriol no es gaire pedregos i es pot trepitjar amb bastant confort.
M'avancen alguns corredors pero comptats, un cop estic mes calent i ja respiro millor estem a punt d'arribar al Km 4 on esta el refugi Sant Jordi on hi ha un avituallament. Continuo cap al tros més dur, just en aquest moment Raul "Rocky" arriba com una bala, ja recuperat i havent fet una gran progressio, tirem junts els darrers 2 Km avançant a 4 o 5 corredors, i arribem virtualment junts a meta despres de superar uns darrers 300 metres de pendent fortisima amb risc d'esllevisada de pedres.

Missio acomplida en algo mes de 1 hr i 5 min, en Bartomeu ha arribat uns minuts despres, en Javi a trigat 54 min i l'Agusti Roc, el guanyador 44 minuts (vaja maquina).
Un cop a dalt, anem a la carpa amb l'avituallament que hi ha hi ens refresquem. Aprofitem a fer-nos una foto amb en Kilian i a fer-li unes quantes preguntes apart de congratularlo pels seus titols. Sento dir-ho pero de moment no es fara Piri.


Aprofitem per acabar el dia d'entreno per a Queralbs, a fer la baixada corrent, la veritat que ens ha encantat la baixada, no molt tecnica, agraiment dels genolls, i em pogut gaudir d'unes vistes i racons que no ens haviem fixat al pujar, molt recomanable per fer excursio. Es possible banyarse al rierol en diversos llocs i hi ha salts d'aigua guapissims.

Aixi total 12 Km de muntanya. A la base (la sortida) l'organització te muntat un ampli desplegament d'efectius i serveis; ple de carpes amb moltisima varietat de liquits i solits, fins i tot tenen el dinar preparat, un bonisim "blat escairat" que consisteix en blat (cru, no de pot) guisat amb bolets, buti blanca i mes coses, molt nutritiu, ho certifico. Comentem amb en Bartomeu and family lo be que ha anat tot.
Amplisim sorteig de regals de Salomon i Santiveri i en definitiva una molt bona impressió causada a tothom (unic punt a faltar eren els resultats penjats, pero al no haver cobertura de mobil no van poder transmetre la info de dalt el Moixero a la base).
Ens despedim ja passades les 13 hrs i emprenem cami de tornada a Vilassar.

Força Piri!

Marc Orriols.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Dissabte btt diumenge km vertical... no pareu!

Benvigut a les muntanyes!

Marc P.

Motoret ha dit...

Olé!!!! gran crònica i Millor Foto!!! a veure si se'ns encomana algo!!!

Anònim ha dit...

Llastima que un cop estavem abaix en Kilian va marxar directe i no vam poder fer la foto amb la bandera

Anònim ha dit...

Marc,gran crònica! a veure si aixi fem salivera ,i en la pròxima s´apunten més piris.
Per cert en marco oriol és el tapat del piri!!!! la feina que vaig tenir per atrapar-lo!
felicitats marc per una gran actuacio,estás molt fort!!





rocky.

Anònim ha dit...

javi pos 12 0:55:30
rocky pos 43 1:05:43
marc pos 44 1:05:48
bartomeu pos 80 1:16:13

Anònim ha dit...

帳號的設計 要有什麼經驗
發問者: Hokkiao ( 實習生 5 級)
發問時間: 2008-10-07 06:59:19 ( 還有 1 天發問到期 )
解答贈點: 20 ( 共有 0 人贊助 )
回答:
2 意見: 0
[ 檢舉 ]
zycxxcz1234.blogspot.com

方案 : 一ㄍ 【WRETCH】 categorization分類 TRANSFER->一ㄍ [BLOGSPOT] ID帳號