dimarts, 2 de setembre de 2008

Kilian "E.T." Jornet: Guanya L'Ultratour del Montblanc

Companys, sense paraules, aquest xaval no té limits, Brutal!!!!!! No és d'aquest món!!!!


Us deixem notícia "El Perdiodico"

L'atleta català Kilian Jornet va ser declarat ahir guanyador de la sisena edició de la North Face Ultra-Trail, una carrera de 166 quilòmetres al voltant del Mont Blanc amb un desnivell positiu de 9.400 metres, que va recórrer en un temps de 20 hores 56 minuts i 59 segons. La prova corona Jornet, que, amb només 20 anys, aquesta temporada ha aconseguit el campionat del Món després d'imposar-se en els Skygames i el d'Europa després de la seva victòria a la marató de muntanya de Zegama. "Era un repte que tenia al cap des de petit. Hi has de participar per saber el que és. Ha sigut impressionant i vull aplaudir el públic perquè sense ells això no hauria sigut el mateix", agraïa Kilian al finalitzar la prova.
L'Ultra Trail del Mont Blanc és considerada la carrera més dura d'Europa. Dels 2.377 corredors que van començar la prova, després de passar un dur procés de selecció en funció dels seus èxits anteriors, 1.092 ja havien abandonat quan Kilian Jornet, de l'equip Salomon Santiveri Outdoor Team, travessava la línia de meta.
Del nou guanyador de la prova sorprèn sobretot l'edat, després que a les dues últimes edicions l'italià Marco Olmo, de 59 anys, en fos el dominador absolut. I és que la carrera, que compta amb una mitjana d'edat que oscil.la entre els 30 i els 40 anys, no només exigeix una gran resistència física. La fortalesa mental i l'experiència són condicions indispensables per poder finalitzar un recorregut que equival a quatre maratons i dues vegades l'ascensió de l'Everest des del camp base. En el seu debut, Kilian Jornet s'ha convertit en el corredor més jove en la història de la prova a conquistar la victòria, a més de batre el rècord, baixant de les 21 hores malgrat que la carrera s'ha incrementat 7 quilòmetres, amb 700 metres més de desnivell respecte a les edicions anteriors.
El repte no ha estat fàcil. "Fins al final de la nit em trobava bé, però a partir de les 14 hores de carrera ha sigut dur perquè les cames ja comencen a fer mal. Però jo ja conec com en són de dures aquestes proves perquè m'he estat entrenant des dels 15 anys. M'agrada la dificultat i crec molt en la motivació", explicava Jornet. "Tot i així, el dolor no és res comparat amb l'emoció que he viscut, disfrutant dels paisatges. Ha sigut increïble", va comentar emocionat.
Malgrat que el corredor català va finalitzar la travessia en primer lloc dissabte, els organitzadors de l'Ultra Trail van esperar fins ahir per proclamar-lo definitivament guanyador, després de desestimar les reclamacions d'equips no especificats que van denunciar que Kilian no portava tot el material obligatori. Després de realitzar les comprovacions pertinents, la direcció de la carrera va concloure que no es podia "retreure res a Kilian", a més a més d'afegir que "en els controls efectuats abans, durant i després de la carrera, el corredor havia tingut una actitud exemplar".El nepalès de 39 anys Dachhiri Dawa Sherpa, que va guanyar en l'edició del 2003, va quedar segon a una hora de Jornet. La classificació femenina va ser dominada clarament per la britànica Elizabeth Hawker, que va completar el recorregut en un temps rècord de 25 hores 19 minuts i 41 segons, a més de dues hores de les franceses Karine Herry i Catherine Dubois, que van acabar segona i tercera respectivament.
En només sis anys l'Ultra Trail de Mont Blanc, al qual van assistir més de 115 periodistes, s'ha consolidat com una cita obligatòria per a l'elit de l'especialitat d'ultrafons.
Més de 50.000 espectadors es van donar cita per presenciar el repte que van intentar corredors de més de 44 països.

2 comentaris:

Esperanza ha dit...

Bien, tengo que asumir, que el tío bueno de las gafas espantosas del perfil, me atrajo pasar por aquí pero no se nada de ciclismo, y tampoco sé escribir en catalán, así que solo le dejo un saludo al tío del perfil (Risas)

RAUL GOOO!!!!!! ha dit...

sin palabras