dimarts, 16 de novembre del 2010

Crónica Burriac Xtrem

Ahir es va celebrar un dels esdeveniments esportius que molts Piris tenen marcat al seu calendari amb lletres majúscules. La cursa de Argentona, re-nombrada com a BURRIAC – XTREM, us imagineu el per què?

L’ambient comença de bon matí i les camisetes del Centre Excursionista de Vilassar (Trail+Triatló) es veuen per tot arreu, això es el que fa que anem tots “uniformats”. Un any més, una de les entitats amb més participació. Abans de començar, foto de grup on, de moment, sortim tots somrients i animats.



Primer surten les noies i 15 minuts més tard els nois. Tret i sortida a bon ritme del peloton. Ja es veu que hi ha nivell. Es normal sortir per sota de 4 en una cursa tant llarga? La resposta es que per a alguns si, però que per a la majoria millor no intentar-ho perquè el recorregut es pot fer mooooolt llarg si et passes de bon principi. A poc de començar, ja trobem una primera pujada quasi constant fins el cim del castell de Burriac, per seguidament baixar per marques blanques on malauradament el Xavi García Morales es fa malt al turmell i te que plegar; Ànims Xavi i que no sigui res !!!!! S’ha de dir que l’organització el va atendre perfectament i el va portar fins l’arribada on era la Creu Roja que li va fer un primer tractament.


Pujada cap a la plana de Montcabrer on ja trobem un primer grup d’incondicionals animant i uns quants Piri nens corrent al pas dels corredors. Animen tant que la gent d’altres entitats diuen el seu nom perquè també els escridassin.... tot una festa d’esportivitat !!!!



A partir d’aleshores un altre pujada fins el turo dels Cirers i baixada fins a la font del Quicu per corriols i més corriols on pel camí, un altre grup de seguidors encara anima més fort, tant es així que mentre anem baixant muntanya avall, anem sentim PIRI, PIRI…. a cada pas d’un dels nostres corredors !!!!

Un cop a la Font del Quicu, avituallament per encarar l’ultima pujada que ens deixa als “ui,ui, ui” i com per art de màgia, comencem a baixar per un corriol molt tècnic que ens porta a la llarga e inacabable recta d’asfalt d’Argentona que com no podia ser d’un altre manera, finalitza amb la presencia dels incondicionals seguidors que han anat animant tot el camí. Com ho han fet per estar a varis llocs? Es un Piri-Secret?


Per acabar la festa, un bon avituallament final amb beguda a dojo i fresqueta, porrons de cervesa inclosos, botifarra, caldo i un bon massatge a 4 mans !!!!! Que més es pot demanar si a això hi afegim un circuit preciós, ben marcat i amb força avituallaments amb beguda, menjar, gels....?

A nivell de resultats de la STP (disculpeu si em deixo a alguna persona)

IVAN TEBA ALMANSA 2:43:33
XAVIER GARCÍA TORRAS 2:45:09
BARTOMEU RABASSA PUIG 2:46:47
RAMON LLIBRE ALEGRE 2:53:26
ANDONI RODRÍGUEZ 3:00:44
ORIOL VERGÉS RAMON 3:02:10
FRANCISCO ARECHAGA ALONSO 3:02:19
CARLES CAMPABADAL FIGUERAS 3:05:36
MARTIN JOLI SABATES 3:09:25
PEDRO HIDALGO ALIAGA 3:10:37
MARIA SOLEDAD TORRALBA ESCOBE 3:17:16
NURIA QUEROL POCURULL 3:44:55

Encara que deixo link per veure’ls tots ja que la participació de la Secció Trail va ser molt nombrosa i amb uns excel•lents resultats destacant el segon lloc del Javi Delgado.

http://www.corredordemontana.com/images/stories/Castell_de_Burriac__VIII_Cursa_de_Muntanya_Clasi_Absoluta.pdf
Podeu veure fotos al facebook del Centre Excursionista i a Picasa.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001558631033#!/profile.php?id=100001558631033&v=photos

http://picasaweb.google.com/xavi1937/CursaBurriac2010#

Una cursa dura però que si fas al teu ritme, apte per a qualsevol que estigui mitjanament entrenat. Així que l’any que ve, hem de tornar a ser l’entitat que més participants aporta a la prova.

3 comentaris:

Pedro Hidalgo ha dit...

molt bona cronica si senyor!!!!! Gracies a tots els PIRI-INCONDICIONALS que sempre esteu on es necessita. QUE CRACKS!!!!!!

oriol ha dit...

Quina passada la claca, els incondicionals van estar fantàstics, quina canya trobar tanta gent, nens i tot, al mig de la muntanya cridant el teu nom i animant. S'em va posar la gallina de piel!! Sou una canya.

La cursa, bé, dura però bonica.

Xavi Puig ha dit...

Felicitats a tots per fer la curça.
Quina enveja sana.

Xavi Puig.