dilluns, 5 de maig del 2008

Meridià Verd en Bici







Aprofitant el pont, dijous, divendres i dissabte els Piris Jordi Ferrer i Ester Neboti un grupet d'amics van a fer el Meridià Verd des de Ribes de Freser fins al Masnou.


El Meridià Verd es un meridià que uneix Dunkerke, Paris i el Masnou. Aquest Meridià, sembla ser que va servir per calcular la longitud del metre. Per tal de valorar-lo, està marcat des de Dunkerke fins al Masnou per tal de que es pugui realitzar a peu, bici, cavall,... sempre amb la premisa d'unir els principals punts i zones verdes per on passa.El tram que entra a Catalunya, comença a Espinavell però per temes logísitics bàsics (proximitat al tren) molta gent decideix començar-lo a Ribes i unir-s'hi a Sant Joan de les Abadesses.


La distància a recòrrer són uns aproximadament 180 km. L'opció més tranquila passa per fer-ho en 3 dies, encara que s'ha realitzar sovint en un dia.Nosaltres vam dividir les etapes de la següent manera: Ribes-Vallfogona Vallfogona-Seva Seva-MasnouTot i estar marcat tot el recorregut amb fletxes verdes, és més que recomenable seguir el roadbook o el track (tot i que en algun moment es separin per seguir variants diferents).


Les etapes són força btteres amb trams per corriols estrets, pistes,... i, encara que sembli mentida, amb molts pocs trams de carretera.


Crònica de Jordi Ferrer


((Aquest diumenge, el Piri Pere Bossa, el farà corrent i competint de Viladrau a Masnou))