divendres, 16 de març de 2012

Mitges


LES MITGES DE 2012

Temporada nova, entrenador nou...i planificació nova. Aquesta temporada, el Pere ha marcat una planificació que inclou una primera etapa d’apretar el running, des de octubre fins a finals de febrer. A part d’uns fartlecks duríssims i unes tirades normals de 75 minuts, hi havia previstes unes mitges maratons com a test per avaluar l’evolució dels entrenaments.

En aquesta línia, es van proposar 4 mitges maratons:
- 04-12-11 Mataró
- 15-01-12 Sitges
- 05-02-12 Granollers
- 26-02-12 Barcelona

Com ens podíem imaginar, el que havien de ser uns simples test d’entrenament es van convertir en unes curses de competició interna espectacular. Cadascú al seu nivell, l’esperit de superació d’una cursa a la següent ha estat increïble. Aquí qui no corre....vola!

Aquesta és una crònica conjunta del que han estat les quatre curses per la Secció Triatló Piri, una primera part de la temporada molt divertida i molt competitiva, i com veureu, els corredors han reflexat els entrenaments realitzats setmana rere setmana i s’han assolit unes marques que fan por...

Doncs be, comencem...


Mitja de Mataró (04-12-11)

Primera cursa de la temporada, tothom molt nerviós i amb ganes de guanyar. Va ser polèmic el tema de les inscripcions, ja que hi havia molt poques i les van obrir abans de temps, així molts Piris es van quedar fora...però molts van anar a córrer igualment!

Així vam fer la primera foto d’equip en cursa, on es veuen molts corredors amb la samarreta que ens patrocina CORRIOL. Força Piris!!

Escalfem mig minut, i ens agrupem a la sortida...al Pere el perdem de seguida (sempre es cola a primera fila) i sortim tots junts. Surto entre el Ramon i l’Ivan, davant del Xavi...i m’enganxo al seu ritme. Baixada a tota llet per sota de 4min/km i el cor a punt de saltar del pit. L’Ivan em passa en els 100 primers metres i el Ramon enganxat a ell, vaig aguantar la Xavi fins al 7 i després...a aguantar. El Santi no va trigar en passar-
me, perseguint al Puig...

Mataró te un circuit que fas voltes al passeig i nacional, així et creues de cara al cap de cursa i pots mesurar la distància que et treuen els del davant i la que treus als que venen darrera. En el primer creuament veig al Pere, l’Ivan, el Ramon, el Xavi i el Santi, que perd metres, uff...s’escapen...em concentro en qui ve darrera...molt enganxat el Franky, el David Maltas, que es nou però com apreta el nano, l’Oscar i el Ian. Finalment al Lluis i al Javi Guerrero. Hòstia, el Franky està enganxat....aquest em pilla per que estic ofegat!!


       
Va sortir el sol i la samarreta tèrmica em sobrava per totes bandes, em piquen els ulls de la suor i encara em queda la ultima pujadeta toca-coll...nassos.

Em passa el tòtil com si res i en l’últim avituallament veig al Santi que s’ha aturat, es menja un gel i està fet pols... Arribo mig mort de la pujadeta i ja m’estan esperant els piris a l’arribada i tots els supporters...una gran cursa, he millorat la meva marca de l’any passat, però es que TOTS han fet uns temps espectaculars!! Finalment l’Ivan va superar a tots amb un tiempazo per la cursa i el moment de la temporada.

IVAN TEBA
01:25:33
RAMON FUSTER
01:26:11
XAVI PUIG
01:26:26
PERE BOSSA
01:28:13
FRANKY TOLRÀ
01:30:46
BOSCO PINEDA
01:33:42
DAVID MALTAS
01:34:33
OSCAR TOLRÀ
01:35:02
IAN TRENZANO
01:35:23
LUIS COBOS
01:47:51
OSCAR PARRA
01:50:33
JAVI GUERRERO
01:50:55
SANTI LOPEZ
-
JOSE ANTONIO CIERCOLES
R.La competició està servida....a veure què passa a Sitges!!
Mitja de Sitges (15-01-12)

Ens plantem a mig mes de gener, amb la ressaca del Nadal i els quilos de més a Sitges, una cursa amb més participants que ha permès que tots els Piris que volguessin competir tinguessin dorsal. La organització va muntar el sistema de recollida de dorsal de manera que va ser caòtic i no vam aconseguir trobar-nos fins a
la línia de sortida. Axí la foto d’equip va haver d’esperar a l’arribada....

Ens ajuntem uns quants abans de sortir (el Pere ja està amb els keniates!) i l’Ivan porta a sobre la gran emprenyada per que no han trobat la seva inscripció. Desmotivat, finalment correrà però a una altre ritme. Decideix fer-me de falsa llebre (no li agrairé mai suficient!!) per ajudar-me a millorar marca.

Sortida i a volar com sempre!!l Ramon, Xavi, Pere ja van volats pel passeig i jo arranco amb l’Ivan a ritme de 1h30’ (teníem el globus al davant) amb la idea d’aguantar- lo..arribem al final del passeig i el D Baena ens passa a tota canya amb ganes de rebentar el crono..hem deixat enrere el Pepe i al Franky, a veure si aquesta vegada el guanyo!!Arribem a la pujadeta i el Pepe ens passa tot emprenyat per que estàvem davant seu..mitja volta i veiem als companys que ens trepitgen els talons, el Franky enganxat al cul, el Ferran molt a prop, l’Ian que esta suant com un animal i vaig veure al final al Lluis amb la Barbara i el Miquel, que era la seva primera mitja Marató Un crack, si senyor...

Passem pels 10km amb un bon temps i comença la segona volta. Aquí ja no veig tant clar que aguantarem el globus de 1h30’...arribo a la pujada i a patir, s’escapa la llebre!! l’Ivan em fa aguantar poc a poc, relaxació i deixar-se anar a la baixada...ja queda poc i no, no pot ser, el Tòtil torna a passar tranquil·lament!!!!A la merda, he d’aguantar, només volia millorar la marca de Mataró però ara he de baixar de 1h30’....crec que estic a punt de morir però l’ivan, que va fresc com una roseta em va tirant, va queda poc, ara arribem al passeig...un parell de girs i arribada, miro el crono i queden pocs segons per superar la mitja hora...apreto i si, 1h29’41”!!! no m’ho puc creure!!! És el meu primer sub-1h30!!!més feliç impossible!m’abraço amb tots a l’arribada i de seguida arribo a la conclusió de que si jo he millorat...tots han rebentat!!! Aquí estan els temps...


RAMON FUSTER
01:23:23
DAVID BAENA
01:23:37
PERE BOSSA
01:23:58
XAVI PUIG
01:23:59
PEPE ONTIVEROS
01:27:22
RAUL BRAVO
01:29:05
FRANKY TOLRÀ
01:29:08
BOSCO PINEDA
01:29:41
IVAN TEBA
01:29:41
FERRAN VILA
01:30:25
IAN TRENZANO
01:33:32
OSCAR TOLRÀ
01:34:37
LUIS COBOS
01:45:12
BARBARA PEETERS
02:00:54
MIQUEL MARTIN
02:05:26
DAVID MALTAS
00:49:48


L’arribada entre l Ramon, el David, el Pere i el Xavi va ser molt apretada, quin grupets de monstres...aquesta vegada va guanyar el Ramon. Una menció especial a la Pepa, la nostra infiltrada de Trail que està a totes les mitges millorant cada vegada més!

El David Maltas, sortint d’una lesió, es va atrevir amb la cursa de 10km..I finalment us deixo amb la foto que més enveja em va donar de tot el dia, ja que nosaltres no ens vam poder quedar!!!! Un bon pollastre!!! Força Piris!!!!I ara....a Granollers... La consolidació dels temps...o no

Mitja de Granollers (05-02-12)

Si alguna cosa va caracteritzar la cursa de Granollers d’aquest any va ser que estàvem en plena onada de fred siberià. Els hiverns aquí son suaus, i a les curses anteriors acabava sobrant la roba tèrmica. Aquesta cursa va ser la prova de la veritat...

El problema amb les inscripcions i dorsals de Granollers no és cap notícia, de fet jo em vaig apuntar al novembre de l’any passat. Així que no vam poder tenir una assistència de piris tant important com a Mataró i Sitges.
La convocatòria no va sortir gaire be, jo sortia de Barcelona i vaig arribar tard, així que només em vaig trobar per casualitat a la Barbara, el Lluís i el Miquel, ja anant cap a la línia de sortida...aquesta vegada anava sol i no estava segur que amb el fred estaria a l’alçada de Sitges...a més no tinc localitzat al Tòtil, que segur que em torna a rebentar...

No us podeu imaginar la rasca que feia a Granollers aquell dia, la cursa va començar a 4 graus negatius i a l’arribada estàvem a 10 negatius. Terrible....En fi, ja que estem aquí, sortida i cap amunt!, pujadeta fins a la Garriga...de seguida veig que no tinc ritme de 1h30 així que mentalment accepto que no baixaré, davant la meva sorpresa, poc a poc vaig trobant-me millor..enganxo a l’Ian que havia sortir abans que jo, està fet pols ja que va sortir en bici fins a Malgrat el dia anterior...aquests piris estem bojos...

Arribo a la Garriga imaginant les excuses que diria si baixava de la hora i mitja, que si el fred, que si el circuit era diferent, que si no tenia la meva falsa llebre....no em dono conta i ja estic aquí, bastant fresc, a un ritme mig de 4’20 i tota la baixada per davant...Doncs a volar!!!!

Començo a apretar veient com el ritme mig de la cursa va baixant un segon rere un altre poc a poc, si arribo a 4’15 feina feta...4’19, 4’18....apreto com puc i ja estic a dins de Granollers, quin ambient mare meva, la gent em porta volant i queda poc, veig al Xavi i al Ramon que no tenien dorsal animant contra els elements (si jo estava glaçat, ells...son uns cracks!!) i arribo a meta quan el crono marcava 1h33’.Paro el Garmin i sorpresa!!he tornat a baixar per ben poc de la hora i mitja!! 1h29’56’’!!!!

Quan em començo a recuperar, a qui veig davant meu descansant?si, el Franky va baixar de la hora i vint i nou...quin tros de crack!!
Al final la cursa va anar de la següent manera, el Pere va sortir amb les keniates i va anar com un tiro, però no comptava que el Baena, que sortia en la segona sortida, va apretar com un animal fins a treure una marca de 1h23’17”, guanyant aquesta vegada. L’Ian i el Marc van arribar darrera meu i el Lluís va millorant el seu temps. Increïble el Miquel que no perd ritme i baixa de les dues hores!!!
Aquí teniu els resultats

DAVID BAENA
01:23:17
PERE BOSSA
01:24:04
FRANKY TOLRÀ
01:28:46
BOSCO PINEDA
01:29:56
IAN TRENZANO
01:34:34
MARC ORRIOLS
01:37:13
LUIS COBOS
01:44:01
MIQUEL MARTIN
01:57:21
BARBARA PEETERS
01:57:42

Gràcies Xavi i Ramon per aguantar el fred i venir a animar a l’equip!

Desgraciadament feia tant de fred que no vam ser capaços de esperar-nos, el risc de hipotèrmia era molt elevat! així que no tenim foto d’equip aquesta vegada, només de tres dels valents del dia...Força Piris!!!

Mitja de Barcelona (26-02-12)

Arriba la ultima de les mitges que teníem previst amb unes ganes de revenja particular importants! Barcelona, amb 13000 corredors és una mitja més desagraïda en aquest sentit, si tens una mala sortida et pot condicionar tota la cursa. Quedem tots a les 8:20h a arc de triomf i aquesta vegada si, tenim la nostra foto d’equip.Em va alegrar moltíssim veure el Jose de nou entre nosaltres, amb ganes d’agafar la forma i tornar a competir. El Miquel, ara ja no falla mai, el Ferran, que està molt fort i si em descuido m’enganxa,l’Albert que comença a competir i per la part alta, el Ramon, Xavi i Baena, disposats a barallar-se per la victòria. I com no, la Pepa, una autèntica crack aquest any. Qui no surt a la foto es l’Ivan, que va aparèixer a última hora.. Llàstima del tòtil, avui li tenia ganes…

Per primera vegada a la meva vida ( i no serà l’ultima) em fico en el calaix que no em toca, vull sortir a tope i quan em vaig inscriure no era tan optimista, El meu objectiu es baixar de 1h29’. Dissabte vaig agafar la bici i em vaig fer molt de mal al femoral. El Ramon em diu que no em molestarà corrent, però jo porto tota la nit somiant que fallava en el km 1. Al final, ibuprofeno cap a dins i a la sortida.

El Pere ha fallat, no s’acaba de recuperar del turmell i a 4 setmanes de la marató no vol arriscar. El seu últim consell va ser que rebenti els primers 10km i després que aguanti com pugui fins al final.

Sortida i a tope!!vaig volant, El Ramon volia seguir el meu ritme, sortia d’una grip i anava just, però ja en el primer km em diu que tiri, que ell no va tant fort. Se que no aguantaré tota la estona, però estic enganxat al Xavi fins al km 7. Ell persegueix el globus de 1h25’, però jo aquest el deixo per a l’any que ve....No m’ho puc creure, el crono està per sota de 4km/min i estic apropant-me al 10. Potser faig marca i tot!

Queda poc i em passa l’Ivan com si res, no l’havia vist a la sortida, i està clar que no el tornaré a veure fins a l’arribada!

Passo els deu en 40 min, per mi és marca personal, deu meu, rebentaré!! Així que a partir del 10 començo a baixar poc a poc el ritme, si aguanto al ritme normal ja assoliré el meu objectiu. Surt el sol i fa una calor que espanta, però em trobo be....

Queda poc per l’arribada i passem pel passeig. Me’n recordo de l’any passat a la marató on em vaig trobar de morros el famós mur dels 30km. Ara no em pot passar, la mitja és la meva distància i avui ho peto!!! Dosifico be les dos gels que porto a sobre i em veig amb ganes d’esprintar i tot...calma, o no arribo!

A punt d’arribar al parc de la ciutadella em trobo molt be, apreto una mica, se que queda poc i segur que baixo de 1h29’, ultima recta abans d’arc de triomf i sento com crida el meu nom la Georgina, ja està, no queda res!! Veig el crono i encara no ha arribat a 1h28’!!volo com puc i temps final 1h27’39’’!!!no m’ho puc creure!!!

Em trobo de seguida al Xavi, al David i a l’Ivan i m’abraço a tots, ells han tingut un final molt disputat, el Xavi li ha fotut un palo al David al final de tot i li ha tret 8 segons i l’Ivan està molt desanimat perquè només ha fet 1h24’....realment estem bojos....quina temporada portem!

Aquí teniu els temps finals...

DAVID BRAVO
01:22:51
XAVI PUIG
01:23:40
DAVID BAENA
01:23:48
IVAN TEBA
01:24:44
BOSCO PINEDA
01:27:39
FERRAN VILA
01:29:40
RAMON FUSTER
01:33:30
JOSE LUIS LOPEZ
01:46:01
ALBERT HUGUET
01:51:48
MIQUEL MARTIN
01:58:22
OSCAR PARRA
02:14:40

En fi, aquesta ha estat la meva experiència aquest any amb les Mitges, encara que al maig em guardo el luxe d’anar a Formentera a córrer la “Mitja al Paradís” com li diuen allà...

Vull agrair principalment a la Georgina per seguir-me a totes les curses i aixecar-se els diumenges a hores inhumanes, així com aguantar totes les tardes i matins que vaig a córrer... a tot l’equip de triatló piri per fer-me disfrutar d’aquest esport i principalment al Xavi i al Santi que estan fent una feina fantàstica amb la secció. Al Pere, òbviament, un gran entrenador i millor persona del que espero que m’ajudi a assolir els meus objectius d’aquest any..

En fi, ara agafem la bici i en breu....arriben els tri.

Força Piri!!

2 comentaris:

Ferran Vila ha dit...

Bosco, estas fet un crack a les curses i fora d'elles. Aquest any ptomet. Gran crònica!

Motoret ha dit...

Bona temporada xavals!!! aquest any esteu batint tots els records!!