dijous, 3 de novembre de 2011

Cònica de Garmin Barcelona Triatlhon

Crònica:


Aquesta ha estat la meva primera temporada al Piri, bé de fet mitja temporada (em vaig incorporar al Gener), i he aconseguit els objectius que em vaig plantejar. Primer acostumar-me a la rutina dels entrenaments, segon fer 3 o 4 proves de curta distància, i últim, fer el meu primer triatló olímpic. Així doncs el Garmin de Barcelona m'anava perfecte ja que estava al final de la temporada, i sense pensar-m'ho m'hi vaig inscriure.

La nit abans tenia uns nervis com poques vegades havia tingut, i com us podeu imaginar poc vaig dormir... A les 5.30 despertador, vaig esmorzar tranquilament, vaig agafar tots els trastes i cap allà s'ha dit! Arribo amb temps de sobres, ho preparo tot, intento fer-me el dibuix mental de les transicions que hauré de fer, i m'en vaig cap a platja a veure la sortida dels èlit. Primera mala notícia, hi ha bastanta mar de fons, les ones que trenquen a la platja superen tranquilament el metre d'alçada, o sigui que la natació serà divertida. Per sort, l'organització decideix escurçar el recorregut de manera que ens estalviem el primer espigó, i es passa dels 1500m a uns 1200m.
Un cop han sortit les èlit i les sortides davant meu, entro a l'aigua per escalfar una mica, està força calenta, no porto neopré (encara no en tinc, i a més és per nenes :D ). S'acosta la sortida, em coloco per la meitat i cap a la dreta i pam! sortida! començo bastant ràpid, la sortida és bastant ampla i no estem molt apilonats, però de cop i volta patam! el tio que tinc al costat em dóna tal castanya a la cara que em fa saltar les ulleres! la mare que et va p...! bé tranquil, me les recoloco i continuo, paso la primera boia bastant ràpid i sense aglomeracions, continuo cap a la segona, també sense aglomeracions i ja encara cap a la platja, ja arribant a la zona on trenquen les ones, m'aprofito de l'impuls per sortir de l'aigua, temps: 31m43s i la sensació d'estar bastant sencer. Vaig cap a boxes, em poso directament les bambes de córrer, he tret els pedals automàtics de la bici i he posat uns pedals de cala amb corretja. Això unit a que tampoc m'he de treure el neopré, em fa anar bastant ràpid a la transició 3m1s.

Començo amb la bici, és el que menys he entrenat i on vaig més fluix. Tot i això, les sensacions són bones i vaig fort (per mi) 35km/h, però sóc conscient que aquell ritme no el podré aguantar tot el recorregut. Un recorregut pràcticament plà, on es podia anar molt ràpid, llàstima de massa curves tancades on s'havia de frenar bastant. Em vaig acoplant als grupets que puc, fins i tot durant una estona vaig a un grup a 40 per hora! Arribo a l'úlltima volta (eren un total de 4) i el cansament es comença a nota, ja no porto el mateix ritme per sort ja queda poc. Baixo de la bici, hòstia! gairebé no puc córrer!! xino xano vaig cap a boxes, temps: 1h15m41s. La transició altre cop ràpida, només he de deixar la bici i marxar! temps: 2m25s.

Començo a córrer, bé això de córrer és un dir, porto un ritme lamentable, les cames no em funcionen, ho he donat tot a la bici i ara estic fós. Tardo ben bé 3 o 4 kms a començar a portar un ritme decent, sort que el recorregut és preciós, passem per Arc de Triomf, la Ciutadella... començo a nota molesties al peus, no m'he posat mitjons i segurament se m'ha quedat una mica de sorra a les bambes, tot i això m'he estic passant molt bé, l'ambient és espectacular i gairebé sense adonar-me estic encarant l'últim km, vinga va un últim esforç pujo el ritme tot el puc, ja veig estic a la recta d'arribada, ja la veig, veig al costat a la Txell cridant i animant, i l'arribada! Si!! el meu primer triatló olímpic!! estic molt content, m'ho passat molt bé competint, estic esgotat però m'és igual! temps running: 56m16s, temps total: 2h49m3s.

Ha estat la cireteta a la primera temporada com a Piri, una gran cireteta! Moltes gràcies a tots els companys, entrenar amb vosaltres va les coses més fàcils. I de cara a la nova temporada, em marco dos reptes: la marató de Barcelona (ja estic inscrit), i un half, encara no sé quin, però estic entre Maresme o Menorca, ja decidirem!!

Força Piris!

Albert

2 comentaris:

Piri ha dit...

Moltes felicitats i ben vingut a la STP 2012.
Xavi Puig.

Nuhugget ha dit...

Moltes gràcies Xavi!