divendres, 8 d’abril de 2011

Raid Cambrils

I amb aquest ja n’hi van tres, tres anys replantejant-me si descansar o pel contrari, seguir participant en raids de muntanya, perdent-se, esgarrinxant-se amb les argelagues i la mare que les va p....r, tenint discusions amb els companys d’equip, .... de tot una mica. I, com que de fet el dubte dura ben poc ja que la recompensa en acabar s’ho mereix amb escreix, aquest any vam ser tres equips que hem participat al primer raid de la temporada: els Mikakos format per l’Albert Huguet i la Meritxell Campmany, l’RDK Team on hi participava el Jordi Ferrer i l’ST Piri (batejat per l’organització com a Sant Piri) on hi participàvem la Txell Collado i jo mateix.


El raid va començar a les 10:30 del matí amb una sèrie de relleus a les pistes d’atletis-me, de la qual vam sortir cames ajudeu-me amb el primer plànol que ens havia de permetre localitzar 8 fites al poble de Cambrils. Aquests dos sectors els vam acabar força ben col•locats i animats.

Un cop finalitzat aquest sector començava el tram d’orientació en btt. Aquí, per culpa de la mala interpretació que vaig fer del plànol, no vaig tenir en compte l’escala del plànol fins que va ser massa tard, vam perdre molt de temps i moltes posicions i fins i tot ens vam arribar a plantejar abandonar (sort que no ho vam fer )

Al tram de l’orientació en bicicleta el seguia un treking en el qual haviem de trobar tres fites, i aquí la Txell portant l’orientació les va localitzar a la primera., cosa que ens va començar a animar un altre cop.

Un cop acabada aquesta prova, tornàvem a agafar les bicletes per tornar cap a Cambrils. Durant aquest tram, sembla que les bicis ens la tenien jurada!, ens va tornar a tocar el rebre ja que un parell de caigudes em van deixar la bici en un estat una mica apurat per poder continuar. Ni el portamapes ni alguns pinyons van sobreviure però en tant que la bici encara funcionava, vam continuar. Si havíem arribat fins aquí i fins i tot començant a recuperar posicions , d’aquí no es retirava ni Deu!

Un cop completada la secció a tranques i barranques vam arribar a la platja de Cambrils on havíem de pinçar una fita amb caiac, i amb la Capitana Txell al timó i jo remant com un camàlic vam continuar deixant equips enrera. La cosa anava pintant cada cop millor.

I ja sense braços, ara tocava deixar una bicicleta i mentre un membre de l’equip anava en btt l’altre l’havia de seguir corrent. La bici nominada va ser la meva i, tot i que teòricament el tram es deia Run&Bike, com que no hi havia restriccions explícites, vam fer una bona part del tram amb la Txell pedalant i jo admirant el passeig bonic cambrilenc assegut còmodament al seu seient, jejeje.

Però com que tot el que és bo s’acaba massa ràpid, el darrer quilòmetre em va tocar córrer, ara si esprintant per acabar i arribar a la darrera prova, una escalada en rocòdrom que va acabar definitivament amb els meus braços. D’aquí, 300 metres més i l’arribada, on per la nostra sorpresa ens van anunciar que havíem quedat 1rs!

Sorpresa però, que va durar poc, ja que abans de l’entrega de premis, un equip que havia arribat per davant nostre però que havia comés un error en no complir correctament les instruccions que havia donat l’organització es va acabar classificant en 1a posició.

I com els va anar a la resta de piris? (o potser sant piris a partir d’ara ;-) )
Els Mikakos, l’Albert i la Meritzell, que s’animaven i participaven en categoria iniciació., tot i no haver participat en gaires raids, van acabar en 4a posició d’un total de 29 equips i a tan sols 4 minuts escassos de pujar al podi! Com les gasten aquest parelll!! Felicitats!

I el Jordi Ferrer amb l’equip RDK Team, i després de matxacar-se durant gairebé 10 hores per recórrer uns 80 kms amb 2500 metres de desnivell van acabar en setena posició.

En resum, un bon raid per començar la temporada i que ens ha deixat ganes a tots de tornar-hi ben aviat!

Jaume Oliveras

2 comentaris:

Sol ha dit...

Moltes Felicitats Campions!!!

Olga ha dit...

FELICITATS CRACKS!!
SEMPRE A LA CRESTA DE L'ONADA.. JE,JE EXEMPLE A SEGUIR! PTNS