dimarts, 8 de febrer del 2011

ROGAINE

El passat dissabte 29 es va organitzar una rogaine a tocar de casa, a Mataró, i com no pot ser d’una altra forma, alguns dels piris ens hi vam apuntar. I què és una rogaine?



Una rogaine és una cursa d’orientació en la qual algú amb força punyeteria distribueix pel mig del bosc un seguit de fites més o menys amagades. Calen també uns eixelebrats ;-) que amb un mapa que indica la posició de les fites, una brúixola i més o menys ganes de córrer (com més ganes de córrer es tinguin, més es perdran i a la inversa) han de trobar tantes fites com sigui possible amb un temps limitat. En el cas de Mataró hi havia 18 fites, repartides en una zona compresa entre les pistes d’atletisme, la riera d’Argentona i Can Bruguera, i el temps era limitat a 3h. Les rogaines són doncs una modalitat de curses d’orientació que cada cop tenen més èxit degut a que permeten que tothom ajusti les distàncies i la velocitat de cursa a les seves possibilitats i que a més permeten fer exercici descobrint zones del territori que d’una altra forma no descobririem

Els pirieixelebrats en aquesta ocasió vam ser la Iolanda Rodriguez, que es va iniciar en aquesta modalitat, fent equip amb la Txell Collado i el Pere Bossa que va fer equip amb el Jaume Oliveras.

A partir de les 9.30 del matí de dissabte van començar a sortir els equips i cadascun va dissenyar una ruta per intentar fer el màxim de fites possibles en el temps estipulat. Les pirinenes després d’apurar el temps fins al final, van arribar quan els quedaven menys de 2 minuts de marge amb un total de 61 punts del 77 possibles classificant-se 17 d’un total de gairebé 40 equips, mentre que l’equip dels nois va acabar amb 77 punts en 3ª posició.

De cara al proper cap de setmana hi ha programada una altra rogaine a Mataró, concretament per la zona de Can Bruguera on hi participaran varis equips del Piri. Us hi animeu?

Jaume.