dimarts, 10 de març del 2009

RAID CAMBRILS 09, la crònica

Hola a tots!


Aquesta és la crònica del Raid Cambrils, és una mica extensa, però així quei no sàpiga què és un Raid, es pot fer una idea...


Aquest dissabte dia 7 es va disputar a Cambrils (Tarragona) el primer Raid del Campionat de Catalunya de Raids d'Aventura OPEN RAIDS X-RACES. La modalitat élit d'aquest esport combina molts esports (btt, cursa a peu, cordes, kayak, patins en línea..., tot això amb l'alicient de la orientació com a denominador comú) i hi participen 3 corredors per equip que fan totes les proves junts (màxima distància entre els del propi equip 50 metres).


La STP va crear un equip per poder participar, al llarg de la temporada, a molts raids del campionat i poder optar a la classificació general d'aquesta modalitat esportiva.


Les coses mai surten 100% com es preveuen i de 5 membres que estaven compromesos amb aquesta tasca, el divendres 6, al matí, sigui per una cosa o una altra, només erem 2 corredors.


Finalment i després d'una crida desesperada als Piris, un nou, en Guillem Chumilla es va animar i ens va permetre, al menys poder-nos presentar a la cursa 3 STP's, en Jordi Ferrer (Tactico), el Guillem (no havia anat mai en btt...) i jo (sense comentaris...).


El dia ja apuntava maneres, primer, sona el despertador a les 5:00! organitzem el cotxe i marxem cap a Cambrils, com deia, les coses mai surten al 100% com les preveus, i al peatge de Martorell ens estem més de 30 minuts parats i decidim sortir d'aquell caos tornant enrrera i anar a buscar els túnels del Garraf, fent valer les nostres capacitats orientadores, només us diré que entre embussos i perdudes, viatge Barcelona-Cambrils 2:30!!! COMENCEM BÉ!!!


Vam arribar que faltaven 10 minuts per la sortida, entre recollir els dorsals i fer la motxilla (al raid ho has de portar tot a sobre), ens plantem a la línea de sortida que no sabem ni on som, evidentment, ningú va agafar aigua, un es deixa els guants, l'altre el frontal...


El fort vent va obligar a suspendre la prova de kayak i la primera prova va ser un tram neutralitzat de btt fins a la platja on des d'aquest punt començavem una orientació urbana a peu, les presses de sortida ens van fer anar molt descoordinats i nerviosos, el Guillem encara no sabia ni què era un Raid, ni què estavem fent..., la millor decisió va ser serenar-nos i deixar 2 balises que estaven lluny per no perdre més temps donant voltes per un Cambrils que tot just es llebava...


Agafem les btt i el segon tram, el nostre TACTICO i orientador, el Jordi, encara no estava fi, ens vam posar per torrents i rieres amb sorra de platja, que no podiem ni pedalar i així força estona, fins que també diem, o espavilem o ens tanquen el següent sector.


Arribem a temps al trekking (molt justets...). De moment l'estratègia que vam seguir era la de marcar les balises (controls de pas) obligatòries i si de "llet" trobavem una opcional, tampoc li fariem un lleig...


El Trekking ens va donar forces i vam competar el sector marcant totes les obligatòries i les optatives, els genolls d'en Jordi i del Guillem passaven gfactura de l'esforç (gairabé ja portavem 5 hores non stop) i vam poder entrar al seguent sector amb un marge de temps de 4 segons!!! Si, just però dins!!


Tram de btt que decidim seguir la mateixa estartègia, només obligatòries i si de pas cau algo optatiu, tot això que tenim. Altra vegada vam acertar, els genolls dels Piris es van recuperar i vam poder marcar una mica de tot i arribar al control canvi per er la prova de cordes dintre de temps, el Guillem s'estrenava en això de posar-se un arnés i rapelar amb un vent de mil dimonis, però la seguretat d'en Jordi i la meva inconciència van ajudar a superar aquells moments de "ginye". Tornem a agafar les btt i anem cap ala zona de canvi per començar el tram de patins en línea. Aquesta disciplina la teniem molt ben preparada, patins a les mans i a córrer cap amunt, entre el vent i la forta pujada d'una cronoescalada de 6 km, si ens posavem els patins als peus anavem més enrrera que no endavant!


Quan deixavem els patins, hi havia un trekking amb 3 balises opcionals que intel·ligentment vam descartar, ja portavem 8 hores de competició, jo no tenia frontal i si ens haguessim liat a buscar aaquelles balises opcionals, l'últim tram de btt l'haguéssim hagut de fer de nit i de ben segur que hagués estat molt més difícl.


Així que agafem les bicis i sortim decidits a clavar l'últim tram. El Tactico es va afinar moltíssim i ens va portar de balisa a balisa com un autèntic GPS, l'emoció que tenia el Jordi se'ns va encomenar i ens vam plantar després de 10 hores i mitja non stop a la arribada, a més vam arribar 2ns!!!


Al final mirant les balises marcades i les bonificacions que tenien els equips mixtes, la classificació ens va deixar en una meritòria 5a posició, però el més important, amb una molt bona sensació, amb haver anat de menys a més i amb haver disfrutat moltíssim, tan del raid, com del dia com sobretot dels companys!!


Moltes felicitats als Raiders!!


Salut i Força!


Àlex

4 comentaris:

Anònim ha dit...

SOOOM PIRI!!!

TRIPIRI!!!! I A POCS PUNTS DELS 4RT I 3RS...OLE, OLE!!!

JORDI

Anònim ha dit...

EI, MOLT BE NOIS!!! QUIN COMENÇAMENT DE TEMPORADA TANT BRILLANT!!! ENHORABONA PER AQUESTA 5ª POSICIÓ....
HAUREM S'ESFORÇAR-NOS MOLT I SUAR DE VALENT AL PROPER RAID (Garraf?)!!!

FELICITATS EQUIP!!

SILVIA

Anònim ha dit...

Enhorabona per aquest resultat!! els piris estem a tot arreu.

Jose Mendiolea

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS NOIS!!!!!!!!!!!, Al final deu ni do QUÈ BON EQUIP vareu fer, tan complementari i ostres quins nervis des del principi.

Sol