dilluns, 7 de juliol del 2008

Crònica 1r OPEN RAID MARESME

Aquesta és la crònica que ens fa arribar el Jordi Ferrer de l'OPEN RAID MARESME:

' Deu equips van poder disfrutar o patir de la 1a edició de l'OPEN Raid Maresme.

Els números del raid canten per si sols: Cursa d'orientació Nocturna per Mataró, 52km de btt amb 1850m de desnivell, 20km i 850 de desnivell corrent, 100 metres nedant, una prova especial sorpresa per tots els participants, i proves de corda (escalada, ascensió d'una corda amb jumars i ràpel).
La calor, molta calor, del dia va ajudar a fer-lo encara més dur. Malgrat això, el raid estava pensat perquè tots els particpants, iniciats o experts el poguessin gaudir per igual ja que hi havia controls de tall que t'excursaven molt el raid, esdevenint un Open accesible.


D'aquesta manera, tothom va poder passar per totes les proves i competir amb els equips del seu nivell.


Aquesta era la filosofia d'aquest raid (dur, però no puta) i opcions de passar-s'ho bé a tothom: trams de bici per camins al·lucinants (assessorament en l'itinerari d'un expert en la zona, col·laborador de l'editorial Alpina i que ens ha fet descobrir zones noves als de casa), balises ja marcades però tb es donaven les coordenades, pujades duríssimes on els participants han hagut de portar la bici a peu durant 3-4 km, proves de riure amb un càntir i aigua on els participants es mullaves (i ho agraïen) mentre omplien la boca del company, el trekking buscant camins atractius de pujada al turó de Cèllecs, prova amb cordes neutralitzada en temps però amb bonificació, per tal de que tothom pogués aprendre si feia falta, i el bany final a la platja.


També hi ha hagut mal moments, amb un pagès que ens ha tallat un camí amb un tractor, una balisa difícil de trobar o les rampes d'algun equip en els 100 metres nedant. Aquest cop, vaig veure i viure el raid des de l'organització.

Aquest ha sigut el primer cop, i us asseguro que ha sigut dur, molt dur. Però la satisfacció de veure arribar als participants contents, satisfets i amb cara d'agraïment per tot el suport rebut per l'organització (molts i bons habituallaments, controls amb voluntaris que s'abocaven als participants com si fossin pares (i això ho van agraïr molt), compensa les hores d'entreno perdudes des de fa un mes o el nus a l'estòmac que he portat durant tot el raid.

L'entitat organitzadora del Raid ha sigut l'AGRUPE de Mataró, Aquest any no estava dins el calendari oficial però mirarem de que hi sigui l'any vinent. Em qualsevol dels cassos, segur que l'any vinent repetirem amb més gent perquè tothom ha marxat content.'

3 comentaris:

Pedro Hidalgo ha dit...

felicitats Jordi segur que l´any que be vinc.

SGI ha dit...

Moltes felicitats Jordi!
Sembla que tot va anar rodat... moltes gràcies altre cop per l'escalada de la setmana anterior!
Fins aviat!

Anònim ha dit...

ha sortit la ultima foto tallada, quina llástima